Pit I Amunt Book PDF, EPUB Download & Read Online Free

Pit i amunt!
Author: Benet Íñigo Martí
Publisher: Columna CAT
ISBN: 8466422927
Pages:
Year: 2017-06-21
View: 554
Read: 808
Quan el New York Times publica un vídeo en 360 graus d’un 4 de 10 amb folre i manilles és perquè plàsticament és impressionant. Centenars de cossos amuntegats, músculs en tensió, fragilitat, el públic aguantant la respiració... i una petita enxaneta de 8 o 9 anys marcant la frontera entre l’èxit i el fracàs. Però si la Unesco va declarar els castells patrimoni immaterial de la humanitat (2010) no és, només, perquè els castells siguin espectaculars i emocionants. És, sobretot, perquè sota aquestes construccions mastodòntiques no hi ha només els baixos; hi ha colles castelleres. Entitats que lluiten, gaudeixen i es sacrifi quen dia a dia per aconseguir-ho, que han creat un teixit social dens, divers i ric i que fa perdurar uns valors que van més enllà de l’estètica majestuosa dels castells.
Tomàs Caylà, un home de la terra
Author: Joan Guinovart i Escarré
Publisher: Cossetània Edicions
ISBN: 8492147679
Pages: 469
Year: 1997-01-01
View: 492
Read: 520
Biografia de Tomàs Caylà i Grau, advocat i polític vallenc que fou cap dels carlins i delegat regi a Catalunya a l'inici de la guerra civil. Morí a mans dels milicians el 13 d'agost de 1936.
Faules de Isop y altres famosos autors
Author:
Publisher:
ISBN:
Pages: 343
Year: 1760
View: 314
Read: 1250

Encara neixen dies
Author: Ramon Macià i Alegret
Publisher: Cossetània Edicions
ISBN: 8489890854
Pages: 326
Year: 2000
View: 607
Read: 1112
Amb tocs genials i breus —a estones gairebé lacònics, però sempre enèrgics o suaus, segons el cas— l'escriptor de Balaguer Ramon Macià i Alegret, ens evoca les vides —la vida, o part d'ella en un somni— d'uns protagonistes la característica dels quals és la humanitat asservidora que desprèn de cadascun d'ells. I va situant aquests protagonistes com si qui col•loca figuretes de pessebre en els escenaris que l'autor estima tan profundament com els mateixos intèrprets, i els belluga i els trasllada d'un lloc a l'altre al ritme de les facècies que s'hi desenrotllen. Llegint Ramon Macià i Alegret hom té la impressió que l'autor voldria aturar el pas del temps o, pel cap baix, demorar-ne l'acció, allargassar el somni, alentir-lo —o és la vida la que voldria allargar?— i, per això, forçar la imaginació del lector per tal que transmuti el moviment de l'acció en la immobilitat de les estampes i quadres, i així poder regalar-se en tot moment en allò que en el somni —o en la vida— el féu feliç. Tanmateix ell sap —i ens ho diu— que el temps brunzeix fins a passar inadvertit...
Tradicions santcugatenques
Author: Rogeli Pedró i Fontanet
Publisher: Cossetània Edicions
ISBN: 8497910664
Pages: 285
Year: 2004
View: 1197
Read: 1198
Aquest llibre vol apropar-vos al món de la festa tradicional santcugatenca, nodrida de celebracions festives d'una riquesa inqüestionable. A Sant Cugat del Vallès, el món associatiu és el principal actiu que genera i manté viu el veritable sentit de la festa. L'aplec de Sant Medir i el ball del Paga-li, Joan, són dues de les tradicions més arrelades del cicle anyal que formen part del nostre patrimoni etnogràfic i que mereixen ser conservades, difoses i protegides per tal de mantenir alhora la nostra identitat. Les nostres celebracions festives han de servir, també, per integrar diferents cultures en diàleg permanent, perquè tothom s'hi senti identificat. Aquesta és una manera d'entendre el diàleg, la llibertat i el respecte pels altres. En aquest clima de concòrdia, ben segur que ni la banalització ni la uniformització ni la globalització de la festa hi tenen cabuda. La festa és un element de cohesió social imprescindible i necessari en totes les societats civilitzades que ens fa més conscients de la nostra memòria col·lectiva. La festa ha de ser allò que els homes i les dones del nostre poble volen que sigui. Aquest llibre inclou els resums de cadascuna de les tradicions del cicle festiu traduïts al castellà, el francès, l'anglès, l'alemany i el japonès. També hi trobareu un recull de propostes pedagògiques adreçades a mestres i alumnes, amb la intenció de donar a conèixer i experimentar la riquesa del patrimoni santcugatenc.
Archivio storico per le province Napoletane
Author:
Publisher:
ISBN:
Pages:
Year: 1900
View: 1269
Read: 934

Els pilars de la Terra (Saga Els pilars de la Terra 1)
Author: Ken Follett
Publisher: ROSA VENTS
ISBN: 8416430950
Pages: 1072
Year: 2017-07-06
View: 906
Read: 831
Els pilars de la Terra és una gran història d'amor i d'odi, d'espiritualitat, d'ambició i de cobdícia, de luxúria, maldat i venjança a l'Edat Mitjana. La seva màgia és irresistible... L'obra mestra de Ken Follett. Cap novel·la històrica no ha captivat la imaginació dels lectors tant com Els pilars de la Terra. Des que es va publicar l'any 1989 ha estat el llibre preferit de milions de lectors d'arreu del món i encara ara ho continua sent, fet que l'ha convertit en un fenomen literari sense precedents. La novel·la evoca de manera magistral la construcció de la catedral gòtica de Kingsbride, a Anglaterra, en el segle XIX. El temple es converteix en la clau d'una història absorbent i fascinant sobre la lluita pel poder, però també sobre la dura realitat de la vida d'en Tom Builder, mestre constructor, i la seva família. Els pilars de la Terra és l'obra mestra de Ken Follett. Constitueix una evocació excepcional d'una època fosca de passions violentes. Ressenya: «Fantàstic des de tots els punts de vista.» El Mundo
Sopa instantània i altres contes
Author: DDAA
Publisher: Cossetània Edicions
ISBN: 8497912675
Pages: 107
Year: 2007-01-01
View: 837
Read: 208
Aquest llibre recull el conte premiat en el 10è Premi de narrativa curta per Internet Tinet (Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2006) i una selecció dels millors relats que s'hi van presentar, els autors dels quals són: Dora S. Farnós, Ramon Herrero, Jordi Boladeras, Júlia Costa, Diana Roig, Marta Mora, Imma Cisa, Montserrat Gil, Josefa Bellver, Francisco Rojas, Clara Prat, Gerard Elies, Maria Rosa Martí, Laia Pajuelo i Joan Adell.
El llibre de les petites revolucions
Author: Elsa Punset
Publisher: Grupo Planeta Spain
ISBN: 846642072X
Pages:
Year: 2016-04-06
View: 783
Read: 618
Seguint el camí encetat per Una motxilla per a l’Univers (250.000 exemplars venuts), Elsa Punset torna a adoptar el seu vessant més popular i pràctic en aquest nou títol. Tot el seu coneixement sobre intel·ligència social i emocional, incorporant l’abundant feedback que rep dels lectors a través de conferències, comentaris a les xarxes socials i al seu popular canal de YouTube, on aglutina les seves intervencions a l’espai de “Para todos La 2”. Amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.
Els castells dels Xiquets de Valls
Author: Francesc Blasi i Vallespinosa
Publisher: Cossetània Edicions
ISBN: 8492147687
Pages: 79
Year: 1997
View: 634
Read: 848
Reedició del llibre de Francesc Blasi. El text transcrit fou publicat l'any 1948, com a segona edició d'una obra de l'any 1934. Es tracta d'un dels primers llibres editats sobre temàtica castellera i un document de referència quan es tracta la història dels castells.
The Female Portrait Busts of Francesco Laurana
Author: Chrysa Damianaki
Publisher:
ISBN: 8882470482
Pages: 236
Year: 1994
View: 938
Read: 543

La dansa de l'arquitecte
Author: Antoni Pizà
Publisher: publisher
ISBN: 8493914878
Pages: 580
Year: 2012-12
View: 314
Read: 1255

Les Meravelles del món casteller
Author: Xavier Brotons, Joan Beumala
Publisher: Cossetània Edicions
ISBN: 8495684853
Pages: 240
Year: 2000
View: 896
Read: 796
Aquest segon volum de les meravelles del món casteller (després del primer lliurament que tractava del quatre de nou net, del tres de deu i dels reptes pendents) repassa els primers castells de la denominada gamma extra. Aquesta etapa, inaugurada a finals de l'any 1993 amb el primer dos de nou amb folre i manilles de la història dels castells i que encara dura actualment, engloba quatre construccions emblemàtiques: el dos de nou amb folre i manilles, el pilar de vuit amb folre i manilles, el cinc de nou folrat i el quatre de nou amb folre amb el pilar de set al mig. D'aquestes quatre meravelles, dues ja s'havien aconseguit durant la centúria del vuit-cents, mentre que les altres són autèntics invents dels castellers del segle XX. El segon lliurament de l'obra inclou (com en el cas primer) les opinions dels protagonistes de l'assaig i la consecució d'aquests castells, a més d'un extens apèndix que recull totes les construccions de gamma extra de l'època actual, que han contribuït d'una manera decisiva a convertir el moment present en el millor de la bicentenària història dels castells.
Camí dels dies
Author: Joan Teixidor
Publisher:
ISBN:
Pages: 120
Year: 1948
View: 577
Read: 784

Hydrogen Sulfide
Author: C.-H. Selene J. Chou
Publisher:
ISBN:
Pages: 35
Year: 2003
View: 308
Read: 817
Sudden death among sewerage workers is the most familiar form of hydrogen sulphide poisoning. This colorless, flammable gas has a characteristic odor of rotten eggs. It is produced naturally and as a result of human activity. Natural sources include nonspecific and anaerobic bacterial reduction of sulphates and sulphur-containing organic compounds. Hydrogen sulphide is found naturally in crude petroleum, natural gas, volcanic gases, and hot springs. It is also found in ground water. It is released from stagnant or polluted waters and manure or coal pits. In the industry, it is used as an intermediate in the manufacture of sulphuric acid and inorganic sulphides and as an agricultural disinfectant.--Publisher's description.